Eerstehulpkennis

Weet jij hoe je moet reageren als iemand van je gezin of een collega iets overkomt? Kun je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Met de app 'Eerste hulp’ van Rode Kruis-Vlaanderen zit eerstehulpkennis voortaan gewoon in je broekzak!

Volgde je reeds een eerstehulpopleiding? Dan is de app (beschikbaar voor iPhone en Android smartphones) een handig geheugensteuntje om zeker te zijn dat je op de juiste manier handelt.


Snel en correct hulp bieden

Meer dan 80% van de Vlamingen biedt geen eerste hulp wanneer ze vlak naast hen iemand zien bezwijken aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Investeren in zelfredzaamheid is dus letterlijk van levensbelang. Dat doet Rode Kruis-Vlaanderen met de lancering van een nieuwe gratis app ‘Eerste hulp’. De app vervangt de eerstehulplessen niet, maar stelt iedereen in staat om thuis zelf de basis van eerste hulp te leren of om in een noodgeval op te zoeken wat er moet gebeuren. Zowel bij banale verwondingen, zoals een bloedneus of een schaafwonde, als bij ernstige ongevallen is het belangrijk om snel en correct te kunnen reageren.

Vind een AED in je buurt

Dagelijks worden 30 Belgen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Gemiddeld 5 à 10% van hen overleeft dit. Wordt een slachtoffer onmiddellijk gereanimeerd, en krijgt hij binnen de eerste 3 tot 5 minuten een stroomstoot toegediend met een AED (automatische externe defibrillator), dan stijgt de overlevingskans met 50 tot 70%. Naast eerstehulpkennis biedt de app 'Eerste hulp’ een handig kaartje waarop je kunt zien waar het dichtstbijzijnde AED-toestel zich bevindt.

Download de gratis app ‘Eerste hulp’ via de App Store (iPhone) of Google Play (Android).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief