Hormoontherapie bij menopauze

Achtergrondinformatie

Voor wie is deze beslishulp? 

Deze beslishulp is gemaakt voor vrouwen tussen 40 en 65 jaar met een vermoeden van menopauzale klachten. Als je niet tot deze doelgroep behoort, maar wel denkt menopauzale klachten te hebben, raden we je aan contact op te nemen met een arts.

Wat is een ‘Patiënt Decision Aid’?

Een ‘Decision Aid’ is een beslishulp die patiënten en artsen ondersteunt bij het kiezen van een behandeling. Het heeft niet als doel de arts te vervangen, maar biedt de mogelijkheid aan patiënten om zich voor te bereiden op het gesprek of samen met de arts deze beslishulp te doorlopen. Zo heeft de patiënt kennis over de aandoening, de mogelijke behandelingsopties en kan de patiënt zijn belangen weergeven.

Wat is deze Decision Aid omtrent menopauze?

Deze beslishulp is specifiek ontwikkeld voor vrouwen die zich in de overgang bevinden en hier klachten van ondervinden. Eerst worden de verschillende behandelingsopties uitgelegd, alsook hun belangrijkste nevenwerkingen en tegenindicaties. Vervolgens worden enkele vragen gesteld, waarna een gepersonaliseerd advies gegeven wordt. Je kan dit advies vervolgens meenemen naar je arts voor verdere bespreking van deze resultaten.

Als je dus graag meer te weten komt over menopauzale klachten, de mogelijke behandelingsopties en de behandeling die het best bij jou past, kan deze beslishulp je helpen.

Meer info

Wil je graag eerst nog wat informatie over de menopauze, de mogelijke klachten en de behandelingen? Bekijk dan de achtergrondinformatie.

Rechtstreeks naar beslishulp

Wil je de informatie overslaan: ga dan rechtstreeks naar de beslishulp.

Graag jouw feedback

Deze beslishulp is ontwikkeld in het kader van een masterthesis van vier masterstudenten geneeskunde aan de KU Leuven. Graag willen wij je vragen om na het doorlopen van de beslishulp een korte feedback te geven door 6 vragen in te vullen. Dit neemt slechts 2 minuten van je tijd en dient ter evaluatie. Alvast bedankt.De beslishulp

powered by Typeform