In de kijker

Antibioticaresistentie: de apocalyps?

Antibioticaresistentie is een actuele bedreiging voor ons allemaal. Wereldwijd worden richtlijnen opgesteld om antibioticamisbruik tegen te gaan en zo de resistentie af te remmen. Verantwoord voorschrijfgedrag en gebruik zijn cruciaal. | Bekijk artikel »

Antibioticaresistentie: de bacteriën vechten terug

In een grote groep bacteriën kunnen enkele bacteriën van nature resistent zijn tegen een antibioticum. Wanneer men dat antibioticum dan gebruikt om de infectie te bestrijden, zullen de resistente bacteriën overleven en vermenigvuldigen. Antibioticaresistentie wordt dus versterkt door antibioticagebruik. | Bekijk artikel »

Wanneer zijn trommelvliesbuisjes nodig?

Acute middenoorontstekingen komen vooral voor bij kinderen en genezen meestal vanzelf. Trommelvliesbuisjes kunnen in sommige gevallen nuttig zijn, maar er is geen reden om ze systematisch te plaatsen bij kinderen met frequente oorontstekingen. | Bekijk artikel »

Wanneer moeten amandelen verwijderd worden?

Vroeger werden amandelen aan de lopende band ‘getrokken’ (verwijderd) met tangen. Vandaag worden ze voorzichtig uitgesneden. Bovendien gebeurt dit enkel nog als de nadelen van de amandelen opwegen tegen de voordelen. | Bekijk artikel »

Hoe wordt premenstrueel syndroom (PMS) behandeld?

Premenstrueel syndroom of PMS betekent voor vrouwen meestal niet meer dan een ongemak, maar het kan ook storender zijn en in ernstige gevallen een echt probleem vormen. Er bestaan behandelingen die kunnen helpen. | Bekijk artikel »

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief