In de kijker

Wat kun je doen tegen parelwratjes?

Molluscum contagiosum, de medische term voor parelwratjes, is een frequent voorkomende huidinfectie. In een Cochrane literatuuroverzicht gingen onderzoekers de werkzaamheid van verschillende behandelingen na. | Bekijk artikel »

Helpen lokale ontstekingsremmers (NSAID’s) tegen artrosepijn?

Een Cochrane literatuuroverzicht onderzocht de werkzaamheid en veiligheid van lokale ontstekingsremmers (NSAID’s) bij aanhoudende spier- en gewrichtspijn. Het lijkt erop dat de crème, waaraan de ontstekingsremmer toegevoegd wordt, al vrij werkzaam is op zichzelf. | Bekijk artikel »

Wat werkt tegen een verkoudheid?

Het is weer die tijd van het jaar: iedereen loopt te hoesten, niezen en snotteren. Ondanks de veelvuldigheid van verkoudheden, beperkt de behandeling zich tot symptoombestrijding. Ook om ze te voorkomen bestaat er geen zekere methode.  | Bekijk artikel

Virtual Reality na een beroerte of bij parkinson

Virtual Reality heeft potentieel om mensen met parkinson of na een beroerte te helpen. Wereldwijd worden VR-toepassingen onderzocht om lichaamsbeweging op een aangename en efficiënte manier aan te bieden als deel van een revalidatietraject.  | Bekijk artikel

Is er een verband tussen portiegrootte en overeten?

We weten allemaal dat overeten niet gezond is. Overgewicht verhoogt ons risico op hartaandoeningen, diabetes en vele soorten kanker. In welke mate zijn grote porties, verpakkingen en servies hiervoor verantwoordelijk?  | Bekijk artikel »

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief