In de kijker

© Pop & Zebra

Duiding bij voedingswetenschap

De relatie tussen voeding en gezondheid is zeer complex. Laat je niet van de wijs brengen door allerlei uitspraken over voeding in de media die gebaseerd zijn op één studie. | Bekijk artikel »

Reisplannen? Denk nu aan je vaccinaties.

De Europese Vaccinatieweek, van 23 tot 29 april 2018, richt dit jaar haar pijlen op de dicht(er)bij-vakanties. Jongvolwassenen (18-30 jaar) die de wereld intrekken – voor plezier, studies of werk – beschermen zich beter met een prikje voor vertrek. | Bekijk artikel »

18 april, Europese dag van de Rechten van de Patiënt

Inzage in je medisch dossier is het actiepunt van het Vlaams Patiëntenplatform op 18 april, de Europese dag van de Rechten van de Patiënt. Het is een belangrijk middel om als patiënt je eigen rol in het zorgproces op te nemen en je sterker te maken in de communicatie met zorgverleners. | Bekijk artikel »

Welke impact hebben schooltijden op tieners?

De meeste adolescenten gaan van nature laat slapen en staan later op. Als ze vroeg op moeten voor school, resulteert dit bij veel tieners in een slaaptekort. Een literatuuroverzicht van Cochrane bundelt het bewijs over de impact van latere schooltijden op de gezondheid, het onderwijs en het welzijn van tieners. | Bekijk artikel »

Is prediabetes een ziekte?

Om een grote groep mensen te kunnen identificeren die risico lopen op type 2 diabetes werd het concept ‘prediabetes’ bedacht. Een literatuuroverzicht van Cochrane doet uitschijnen dat het misschien een artificiële ziekte is.  | Bekijk artikel »

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief