Lancering Zoek Gezond-app - 19/04/2023

Onze ZoekGezond-app werd woensdagmiddag 19 april door Minister Crevits in het parlement voorgesteld. Ze ontblootte haar onderarm en toonde zo het logo van Zoek Gezond, waarna ze een lans brak voor de app. Het nieuws werd overgenomen door de pers en kreeg ook aandacht in het VRT avondjournaal van 19 april 2023.


Dokter Google: Vriend en Vijand bij boekentips Primo - 8/12/2020

"Dokter Google veroorzaakt veel onnodige ansgst" - 5/12/2020

Hoofdredacteur Marleen Finoulst geeft uitleg over het boek 'Dokter Google: Vriend en vijand" in Het Laatste Nieuws.

'Dokter Google: Vriend en vijand" op de boekenmarathon - 3/11/2020

Op 3 november was hoofdredacteur Marleen Finoulst te gast op de boekenmarathon van de VRT. Ze stelde er ons nieuwe boek 'Dokter Google: Vriend en vijand' voor. Bekijk het volledige interview via deze link.

'Dokter Google: Vriend en vijand' in de pers - 10/09/2020

Het boek 'Dokter Google: Vriend en vijand' haalde verschillende Vlaamse kranten. Lees via de links hieronder wat ze over het boek zeggen:

Boek Dokter Google


Gezondheid en Wetenschap wint Solidariteitsprijs De Standaard - 12/09/2020

Deze zomer schitterde de advertentie van Gezondheid en Wetenschap op de achterkant van De Standaard: we waren genomineerd voor de Solidariteitsprijs XL. Deze prijs geeft een duwtje in de rug aan non-profit- en culturele organisaties. Van de 30 nominaties verkoos de jury onze inzending als winnaar in de non-profitcategorie! De oplettende Standaardlezer zal ons in het komende jaar nog twee keer zien voorbijkomen.

Bedankt aan iedereen die op onze advertentie stemde, zonder jullie was dit niet gelukt!

De affiche werd ons aangeboden door de medewerkers van het creatief bureau DDB, die ons werk steunen.

CCB Awards - 4 juni 2015

Het promofilmpje 'Don't Google it' wint een gouden, zilveren en bronzen Award tijdens de prestigieuze Creative Club Belgium 2015 (CCB 2015). De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van Marleen Finoulst en Patrik Vankrunkelsven in het Casino in Knokke op 4 juni 2015.

Cuckoo Award - 22 mei 2015

Deze competitie, georganiseerd door de Belgische Vereniging voor Direct Marketing (BDMA), bekroont de beste Belgische ‘data-driven’ campagnes van het afgelopen jaar. De Diamond Cuckoo Award 2015, een belangrijke marketingprijs, valt te beurt aan de 'Don't Google it' campagne. Het filmpje, ontworpen door reclamebureau DDB, behaalt een Silver en een Bronze Award, respectievelijk in de competities Digital en Public Service Announcements. 

Cuckoo awards

Merit Awards - 30 januari 2015

Op de prestigieuze Merit Awards, de awards van het Media Marketing magazine, wordt het 'Don't Google It' filmpje uitgeroepen tot campagne van het jaar. Samen met reclamebureau DDB maakte Gezondheid en Wetenschap dus de beste Belgische campagne van 2014.

Merit Awards

Eurobest Silver Awards - 5 december 2014

Op het internationale reclamefestival Eurobest sleept onze 'Don't Google It' campagne 4 Silver Awards in de wacht, in de categorieën Direct, Promo&Activation en Media

don

De Zesde Vijs - 11 april 2014

Marleen Finoulst, drijvende kracht achter Gezondheid en Wetenschap, wint de Zesde Vijs

Deze prijs wordt uitgereikt door de vereniging Skepp, Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale, voor het ‘verspreiden van objectieve kennis inzake pseudo-wetenschap’. 

Marleen Finoulst is huisarts van opleiding en specialiseert zich al jaren in het brengen van correct en betrouwbaar gezondheidsnieuws in bondige, bevattelijke mensentaal. Zo is ze hoofdredactrice van het magazine Bodytalk, debatteert ze regelmatig op televisie (recentelijk nog over gevitaliseerd water en cannabisgebruik), en schrijft ze diverse opiniestukken en boeken over actuele gezondheidskwesties. 

Sinds december 2013 coördineert Marleen Finoulst de nieuwe website Gezondheid en Wetenschap, een initiatief van het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam). Een ploeg van experts bekijkt dagelijks mediageniek gezondheidsnieuws met een kritische blik en maakt wetenschappelijk gefundeerde richtlijnen toegankelijk voor een breed publiek. 

“Het is erg belangrijk om juiste informatie te geven, tegen de kwakzalverij en de zogenaamde alternatieve geneeskunde in. Tegen zij die de mensen in de val willen lokken met dure en soms zelfs gevaarlijke praktijken”, aldus Marleen Finoulst.

Bij de Zesde Vijs hoort de (pdw)-trofee, genoemd naar Patrick De Witte, die jarenlang voorzitter was van de prijzencommissie. (Pdw) is een blijvende inspiratie voor Skepp.

Marleen Finoulst - De Zesde Vijs