Dag van de Wetenschap 27 november

In samenwerking met GezondheidenWetenschap organiseert Breinwijzer vzw op zondag 27 november 2016 opnieuw een I-Brain wetenschapsfestival over hersenen. Het thema dit jaar is 'Lust & Liefde'. U bent van harte welkom aan de stand van GezondheidenWetenschap.

Het festival gaat door in de Zebrastraat te Gent tijdens de Dag van de Wetenschap.

Bekijk het programma hier.

Terug naar overzicht »

Wat kun je doen tegen parelwratjes?

Molluscum contagiosum, de medische term voor parelwratjes, is een frequent voorkomende huidinfectie. In een Cochrane literatuuroverzicht gingen onderzoekers de werkzaamheid van verschillende behandelingen na. | Bekijk artikel »

Helpen lokale ontstekingsremmers (NSAID’s) tegen artrosepijn?

Een Cochrane literatuuroverzicht onderzocht de werkzaamheid en veiligheid van lokale ontstekingsremmers (NSAID’s) bij aanhoudende spier- en gewrichtspijn. Het lijkt erop dat de crème, waaraan de ontstekingsremmer toegevoegd wordt, al vrij werkzaam is op zichzelf. | Bekijk artikel »

Wat werkt tegen een verkoudheid?

Het is weer die tijd van het jaar: iedereen loopt te hoesten, niezen en snotteren. Ondanks de veelvuldigheid van verkoudheden, beperkt de behandeling zich tot symptoombestrijding. Ook om ze te voorkomen bestaat er geen zekere methode.  | Bekijk artikel

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief