Dag van de Wetenschap 27 november

In samenwerking met GezondheidenWetenschap organiseert Breinwijzer vzw op zondag 27 november 2016 opnieuw een I-Brain wetenschapsfestival over hersenen. Het thema dit jaar is 'Lust & Liefde'. U bent van harte welkom aan de stand van GezondheidenWetenschap.

Het festival gaat door in de Zebrastraat te Gent tijdens de Dag van de Wetenschap.

Bekijk het programma hier.

Terug naar overzicht »

Antibioticaresistentie: de apocalyps?

Antibioticaresistentie is een actuele bedreiging voor ons allemaal. Wereldwijd worden richtlijnen opgesteld om antibioticamisbruik tegen te gaan en zo de resistentie af te remmen. Verantwoord voorschrijfgedrag en gebruik zijn cruciaal. | Bekijk artikel »

Antibioticaresistentie: de bacteriën vechten terug

In een grote groep bacteriën kunnen enkele bacteriën van nature resistent zijn tegen een antibioticum. Wanneer men dat antibioticum dan gebruikt om de infectie te bestrijden, zullen de resistente bacteriën overleven en vermenigvuldigen. Antibioticaresistentie wordt dus versterkt door antibioticagebruik. | Bekijk artikel »

Wanneer zijn trommelvliesbuisjes nodig?

Acute middenoorontstekingen komen vooral voor bij kinderen en genezen meestal vanzelf. Trommelvliesbuisjes kunnen in sommige gevallen nuttig zijn, maar er is geen reden om ze systematisch te plaatsen bij kinderen met frequente oorontstekingen. | Bekijk artikel »

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief