Veel stoffen die een zwangere vrouw inneemt, komen via de moederkoek (placenta) in het bloed van de baby terecht. Dus ook geneesmiddelen. Het gebruik van geneesmiddelen tijdens zwangerschap of borstvoeding kan soms nodig zijn. Om veilig gebruik voor zowel moeder als kind te verzekeren is betrouwbare informatie nodig.

In onze buurlanden bestaan al expertisecentra die betrouwbare informatie over het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap en de borstvoeding verspreiden. Belgische onderzoekers willen nu ook zo’n centrum opstarten.

Ben je al mama of papa of heb je een kinderwens?

Een nationaal expertisecentrum kan in de toekomst bijdragen aan het verspreiden van betrouwbare informatie rond het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Aan de hand van een korte, online vragenlijst willen onderzoekers peilen naar jouw informatiebehoeften en voorkeuren in verband met informatie over geneesmiddelen tijdens zwangerschap en borstvoeding en de rol die een expertisecentrum in België hierbij zou kunnen spelen. De bevindingen uit dit onderzoek zullen helpen om de werking van het Belgisch expertisecentrum zo veel mogelijk te laten aansluiten bij jouw voorkeuren en wensen.

De vragenlijst is anoniem, duurt 5 tot 10 minuten en je kan hem nog invullen tot en met zondag 26 juli.

Vul hier de vragenlijst in voor (toekomstige) ouders »

Ben je een zorgverlener die in contact komt met (toekomstige) mama’s en papa’s?

Naar analogie met onze buurlanden kan een nationaal expertisecentrum in België in de toekomst een rol opnemen bij het verspreiden van betrouwbare informatie rond het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Deze korte bevraging peilt naar uw informatiebehoeften en voorkeuren in verband met informatie over geneesmiddelen tijdens zwangerschap en borstvoeding en de rol die een nationaal expertisecentrum hierbij voor u zou kunnen spelen.

De vragenlijst is anoniem, duurt 5 tot 10 minuten en je kan hem nog invullen tot en met zondag 26 juli.

Vul hier de vragenlijst in voor zorgverleners »

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief