Lezingen betrouwbare gezondheidsinformatie 26 & 27 november

Marleen Finoulst, coördinator van GezondheidenWetenschap, geeft voor CM twee lezingen rond betrouwbare gezondheidsinformatie tijdens het Gezondheidssalon op de Heizel op zaterdag 26 en zondag 27 november 2016.

Meer info: http://www.gezondheidssalon.be/nl/programma

Terug naar overzicht »

Een snuifje bewijs om zoutverbruik te minderen

Er wordt gedacht dat hoge zoutinnames een oorzaak zijn van een te hoge bloeddruk, die het risico vergroot op bijv. beroertes en hartfalen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gelooft dat overheden de volksgezondheid kunnen verbeteren door de zoutconsumptie te verminderen. | Bekijk artikel »

Atopisch eczeem: welke behandeling werkt best?

Atopisch eczeem (atopische dermatitis) is een veel voorkomende huidaandoening die een grote impact kan hebben op de levenskwaliteit van zowel kinderen als volwassenen. Een mogelijk alternatief voor lokale cortisonecrèmes (LCS) is zalf op basis van tacrolimus. | Bekijk artikel »

Paracetamol: veel gebruikt, weinig efficiënt

Paracetamol is jarenlang hét medicijn geweest voor alle soorten acute en langdurige pijnen. Het wordt aanbevolen voor o.a. rugpijn en artrose. Een literatuuroverzicht van Cochrane is duidelijk: het werkt niet.  | Bekijk artikel »

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief