Peulvruchten zijn voor velen onbekend en onbemind. Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert daarom een campagne rond de verschillende soorten peulvruchten en de vele voordelen die ze bieden. Ze zijn lekker, betaalbaar en duurzaam, en passen perfect binnen een gezond eetpatroon.

Vlamingen eten te weinig peulvruchten. Een enquête van het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft uitgewezen dat meer dan 1 op 4 personen niet meer dan 1 peulvrucht kan opnoemen, laat staan dat hij/zij ze regelmatig consumeert. Dat is jammer, want peulvruchten zijn in klimaatgevoelige tijden bijv. prima vleesvervangers: ze zitten boordevol eiwitten en ijzer. Verder zijn ze een bron van vezels en hebben ze dus een positief effect op de spijsvertering en cholesterol. Voorbeelden van peulvruchten zijn linzen, kikkererwten, kidneybonen en witte bonen. Ook de hippe edamame-bonen uit Japan behoren tot de peulvruchtenfamilie. Doperwtjes, klassieke sperziebonen of sluimererwten vallen onder de noemer ‘groenten’, omdat ze minder eiwitten bevatten.

Ontdek de verschillende soorten peulvruchten, hun gezondheidsvoordelen en smaakvolle recepten op de campagnepagina van Gezond Leven, en probeer ze minstens eenmaal per week op het menu te zetten.

Meer info vind je via deze link.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief