Vaccinatieteller breidt uit met data over alle Vlamingen en per gemeente

Vanaf vandaag toont de Vlaamse vaccinatieteller elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen al gevaccineerd zijn met een eerste én tweede dosis. De teller toont ook het aandeel 65-plussers dat al gevaccineerd is. Bovendien kan je nu de vaccinatiegraad in elke Vlaamse gemeente volgen. Eerder toonde de vaccinatieteller enkel wie in de woonzorgcentra gevaccineerd werd.

Joris Moonens, woordvoerder van Zorg en Gezondheid: 'Met onze vaccinatieteller tonen we duidelijk en overzichtelijk hoeveel mensen gevaccineerd zijn in Vlaanderen, met stap voor stap meer detail. Heel wat lokale besturen bijvoorbeeld willen weten hoeveel mensen in hun gemeente gevaccineerd zijn. Dat tonen we nu al in onze teller, en het zal natuurlijk relevanter worden wanneer we in de brede bevolking gaan vaccineren. Elke gemeente kan dan haar vooruitgang op de voet volgen.'

De data over het aantal gevaccineerde Vlamingen komt uit Vaccinnet, het systeem waarin alle toegediende vaccins worden geregistreerd. Begin deze week toonde de vaccinatieteller al hoeveel bewoners en personeelsleden gevaccineerd zijn in de Vlaamse woonzorgcentra. Ook deze cijfers blijven beschikbaar en zijn aangevuld met het aantal vaccinaties waarbij de tweede dosis werd toegediend.

De vaccinatieteller is te vinden via www.vlaamsevaccinatieteller.be of www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief