19 februari 2020

Voormalig Minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen wordt ambassadeur van de website Gezondheid-en-Wetenschap. 

Vandeurzen: “Ik heb dit project altijd gesteund vanaf de start. De website slaagt erin de actualiteit zeer goed op te volgen en duiding te geven bij onderzoeken die, niet altijd even genuanceerd, in de media verschijnen. Dat doen ze bovendien in een taal die voor iedereen verstaanbaar is.”

Wat onze ambassadeur gemeen heeft met Justin Bieber? Bieber leidde meer dan 10.000 ongeruste lezers naar de patiëntenrichtlijn ‘ziekte van Lyme’ op de dag dat hij via sociale media liet weten aan Lyme te lijden. Zo’n celebrity-effect geeft onze website een boost en we houden ongeruste burgers weg van fake news over gezondheid. Tot nog toe haalde echter niemand het effect van Jo Vandeurzen, die met 70.000 bezoekers op één de dag van de lancering van Gezondheid-en-Wetenschap de kroon spant.

Gezondheid-en-Wetenschap bereikt anno 2020 meer dan één miljoen unieke bezoekers per maand en is stilaan op weg om de referentiebron te worden voor betrouwbare gezondheidsinformatie in Vlaanderen. Wie zijn medische gegevens wil inkijken via MijnGezondheid.be of MyHealthViewer.be vindt op deze platformen eveneens een link naar de website. Ook artsen hebben rechtstreeks via het elektronische medisch dossier toegang tot Gezondheid-en-Wetenschap. Burgers en patiënten vinden via Google steeds meer hun weg naar de site.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief