Bernadette Moortgat

Bernadette Moortgat, geboren in 1956, is afgestudeerd als technisch ingenieur landbouw. Ze is getrouwd, heeft 4 dochters en 7 kleinkinderen. Na 15 jaar diverse functies in IT stapte ze over naar het volwassenenonderwijs. Na jaren lesgeven in informatica groeide Bernadette door naar de functie van adjunct-directeur. Door haar sportieve hobbies is ze ook sterk geïnteresseerd in gezonde voeding, levensstijl en het functioneren van ons lichaam. Bernadette is actief als mentor en buddy in diverse vrijwilligersorganisaties.

Gerda Ghysels

Gerda Ghysels is economiste en auteur. Ze was verbonden als docent en coach voor ondernemers aan Hogeschool Gent. Gerda doceerde ook aan de afdelingen gezondheidszorg. Vanuit haar drive naar ondernemerschap en haar passie voor boeken, maakte ze de overstap naar de educatief-wetenschappelijke uitgeefwereld. Daar bouwde ze onder meer de medische uitgaven uit. Gerda groeide er van uitgever door naar CEO. Haar interesse voor de gezondheidszorg en het belang van evidence-based gezondheidsinformatie komen voor Gerda samen in de opdracht van dit patiëntenpanel.

Mathias Van Herreweghe

Mathias Van Herreweghe is geboren in 1995. Hij is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen. Mathias werkt als adviseur in vastgoedontwikkeling en -verkoop. Zijn bezigheden en interesses omvatten allerlei sporten, zijn hond, wetenschap en een gezonde levensstijl. De interesse in Gezondheid en Wetenschap komt voort uit de combinatie van die laatste twee interesses. Mathias volgt graag de laatste wetenschappelijke bevindingen. Kunnen bijdragen aan moderatie van de interpretatie van deze onderzoeken geeft hem voldoening. Hij werkt ondertussen 3 jaar als vrijwilliger voor dit patiëntenpanel.

Lut Busseniers

Lut Busseniers is geboren in 1954 en woont in Kessel-Lo. Ze heeft een zoon, een dochter en 6 kleinkinderen. Sinds ze met pensioen ging in 2017, zocht ze zinvol vrijwilligerswerk en dat vond ze bij Gezondheid en Wetenschap. Het geeft haar voldoening, en ze vindt het werk boeiend en leerrijk. Een groot voordeel vindt Lut dat je het werk kan uitvoeren wanneer je wil. Ze komt graag naar de overlegmomenten met dit panel, al moest dit door corona soms online gebeuren. Af en toe doet Lut ook vrijwilligerswerk bij Cinema Zed in Leuven.

Jacques Raa

Jacques Raa is geboren in Gent in 1949 en woont er nog steeds. Hij heeft een zoon, een pluszoon en drie kleinkinderen. Jacques studeerde geneeskunde (bachelor) en criminologie (master) in Gent en had er een loopbaan bij de federale gerechtelijke politie. Hij behandelde er voornamelijk dossiers in de medische wereld. Hij is actief in het verenigingsleven en de buurtwerking en blijft geïnteresseerd in de medische ontwikkelingen. Jacques koestert ook heerlijk heldere taal en volgt daar al wat leeft. Richtlijnen van Gezondheid en Wetenschap nalezen lijkt hem dan ook op het lijf geschreven.

Martin Lagrain • moderator

Martin Lagrain studeerde geneeskunde in Leuven en tropische geneeskunde in Antwerpen. Hij werkte 4 jaar in Afrika. Nadien ging hij aan de slag als huisarts in Lommel, met speciale aandacht voor de thuiszorg en de invloed van zware metalen op de gezondheid. Voor Gezondheid en Wetenschap heeft hij patiëntenrichtlijnen hertaald en gereviewd, en is hij moderator van dit patiëntenpanel.