Marleen Finoulst • hoofdredacteur

Marleen Finoulst is gewezen huisarts en maakte in de jaren 90 een carrièreswitch naar de media. Als arts-journalist en auteur van een tiental boeken over gezondheid stond ze in 2013 aan de wieg van de website Gezondheid en Wetenschap, waarvan ze tot op heden hoofdredacteur is. In 2014 won ze de SKEPP-prijs 'de Zesde Vijs' voor haar kritische berichtgeving over gezondheid.

Patrick Mullie • redacteur

Patrick Mullie is voedingsdeskundige en promoveerde in de Biomedische Wetenschappen (KU Leuven). Hij doceert systematische literatuuranalyse aan de Vrije Universiteit Brussel en is onderzoeksdirecteur bij de Afdeling Epidemiologie en Biostatistiek (Belgische Defensie).

Iona Vermet • medisch redacteur – inhoudelijk coördinator patiëntenrichtlijnen

Iona koos ervoor arts te worden omdat ze houdt van mensen en wetenschap. Een opleiding tot sportarts en arbeidsarts zorgt ervoor dat ze altijd een preventiebril op zak heeft. Ze hielp reeds van bij de start van Gezondheid en Wetenschap mee bij de creatie van de patiëntenrichtlijnen. Als vast teamlid sinds januari 2022, zorgt ze ervoor dat de patiëntenrichtlijnen inhoudelijk up-to-date zijn volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Iona werkt daarnaast ook als redacteur bij Ebpnet.be : een evidence based referentieplatform voor zorgverleners in de eerste lijn.

Nina Van Den Broecke • redacteur

Nina is voedingsdeskundige. Meer dan 15 jaar verzorgde ze vakken in de opleiding Voedings- en Dieetkunde. Daarnaast schrijft ze wetenschappelijke artikels en geeft ze lezingen. Ook geeft ze advies bij concrete voedingsvraagstukken. Voedingswetenschap op een aantrekkelijke en bruikbare manier vertalen is Nina’s passie. Ze schrijft ook voedingsgerelateerde adviezen voor onze patiëntenrichtlijnen.

Elizabeth Bosselaers • (eind)redacteur

Elizabeth Bosselaers is filoloog, gespecialiseerd in Spaanse linguïstiek. Als eindredacteur maakt ze de informatie op Gezondheid en Wetenschap toegankelijk voor een breed publiek. Verder verzorgt ze de communicatie, leidt ze het patiëntenpanel en coördineert ze de uitbouw van beslishulpen.

Amber Parada Delgado • (eind)redacteur

Amber Parada Delgado studeerde af als journaliste met radio als major. Ze kwam toevallig bij Gezondheid en Wetenschap terecht als eindredacteur. Ondertussen houdt ze zich naast eindredactie vooral bezig met de sociale media van de website en maakt ze de maandelijkse podcast.

Martine Goossens • coördinator patiëntenrichtlijnen

Martine Goossens is romaniste. Naast vertaler en redacteur van medisch-wetenschappelijke teksten, coördineert ze als expert in methodologieën voor richtlijnontwikkeling de richtlijnvalidaties bij Cebam. Voor Gezondheid en Wetenschap en InfoSanté coördineert ze de patiëntenrichtlijnen.

Patrik Vankrunkelsven • directeur Cebam

Patrik Vankrunkelsven is huisarts en docent huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven. Hij werd in maart 2013 directeur van Cebam, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine, een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut dat zich richt tot zorgverleners, patiënten en gezonde burgers. De website Gezondheid en Wetenschap is een belangrijk project van Cebam.

Bert Aertgeerts • voorzitter Cebam

Bert Aertgeerts is huisarts en hoogleraar aan de KU Leuven. Hij was een van de grondleggers van Cebam, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine. Nadat hij zelf jarenlang directeur was, is hij de huidige voorzitter van Cebam. Bert lanceerde het idee om een evidence-based website op te starten voor burgers en patiënten. Daarmee staat hij aan de basis van Gezondheid en Wetenschap. Bert is ook een van de grondleggers van EBPracticeNet, een platform met evidence-based informatie voor zorgverleners.

Katrien Willemsens • secretariaatsmedewerker

Sinds 2018 ondersteunt Katrien het team van Cebam en Gezondheid en Wetenschap, waar ze haar ervaring als secretaresse kan combineren met haar interesse in de gezondheidszorg en andere maatschappelijke thema's. Katrien verzorgt de financiën en overheidsrapportering.

Sanne Boonen • redacteur

Sanne Boonen is huisarts en sportarts. Sinds 2018 is ze medisch redacteur bij Gezondheid en Wetenschap. Evidence-based medicine op een begrijpbare manier naar het brede publiek brengen is haar doel. Daarnaast is het wondermedicijn 'bewegen' promoten haar missie.