Gezondheidsconferentie Preventie

De gezondheid van de Vlaming evolueert in gunstige richting, zei Minister Vandeurzen gisteren in het nieuws.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 worden de nieuwe Vlaamse gezondheidsdoelstellingen voorgesteld op de Gezondheidsconferentie Preventie te Gent. GezondheidenWetenschap zorgt twee dagen lang voor de lijm doorheen de conferentie. Wij houden voor u de vinger aan de pols.

Bekijk hier het programma van de Gezondheidsconferentie Preventie.

Terug naar overzicht »

Antibioticaresistentie: de apocalyps?

Antibioticaresistentie is een actuele bedreiging voor ons allemaal. Wereldwijd worden richtlijnen opgesteld om antibioticamisbruik tegen te gaan en zo de resistentie af te remmen. Verantwoord voorschrijfgedrag en gebruik zijn cruciaal. | Bekijk artikel »

Antibioticaresistentie: de bacteriën vechten terug

In een grote groep bacteriën kunnen enkele bacteriën van nature resistent zijn tegen een antibioticum. Wanneer men dat antibioticum dan gebruikt om de infectie te bestrijden, zullen de resistente bacteriën overleven en vermenigvuldigen. Antibioticaresistentie wordt dus versterkt door antibioticagebruik. | Bekijk artikel »

Wanneer zijn trommelvliesbuisjes nodig?

Acute middenoorontstekingen komen vooral voor bij kinderen en genezen meestal vanzelf. Trommelvliesbuisjes kunnen in sommige gevallen nuttig zijn, maar er is geen reden om ze systematisch te plaatsen bij kinderen met frequente oorontstekingen. | Bekijk artikel »

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief