Gezondheidsconferentie Preventie

De gezondheid van de Vlaming evolueert in gunstige richting, zei Minister Vandeurzen gisteren in het nieuws.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 worden de nieuwe Vlaamse gezondheidsdoelstellingen voorgesteld op de Gezondheidsconferentie Preventie te Gent. GezondheidenWetenschap zorgt twee dagen lang voor de lijm doorheen de conferentie. Wij houden voor u de vinger aan de pols.

Bekijk hier het programma van de Gezondheidsconferentie Preventie.

Terug naar overzicht »

Wat kun je doen tegen parelwratjes?

Molluscum contagiosum, de medische term voor parelwratjes, is een frequent voorkomende huidinfectie. In een Cochrane literatuuroverzicht gingen onderzoekers de werkzaamheid van verschillende behandelingen na. | Bekijk artikel »

Helpen lokale ontstekingsremmers (NSAID’s) tegen artrosepijn?

Een Cochrane literatuuroverzicht onderzocht de werkzaamheid en veiligheid van lokale ontstekingsremmers (NSAID’s) bij aanhoudende spier- en gewrichtspijn. Het lijkt erop dat de crème, waaraan de ontstekingsremmer toegevoegd wordt, al vrij werkzaam is op zichzelf. | Bekijk artikel »

Wat werkt tegen een verkoudheid?

Het is weer die tijd van het jaar: iedereen loopt te hoesten, niezen en snotteren. Ondanks de veelvuldigheid van verkoudheden, beperkt de behandeling zich tot symptoombestrijding. Ook om ze te voorkomen bestaat er geen zekere methode.  | Bekijk artikel

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

icoontje van envelop bij invulvelden voor nieuwsbrief